Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Unavailable
Catherina de Medicis
Unavailable
Catherina de Medicis
Unavailable
Catherina de Medicis
Ebook383 pages7 hours

Catherina de Medicis

Rating: 2.5 out of 5 stars

2.5/5

()

Currently unavailable

Currently unavailable

About this ebook

Caterina de' Medici (n. 13 aprilie 1519, Florența – d. 5 ianuarie 1589, Blois) a fost regina Franței și soția regelui Henric al II-lea al Franței, precum și mamă a trei regi aparținând Casei de Valois. S-a născut în Italia, purtând numele de Caterina Maria Romola di Lorenzo de' Medici, iar mai târziu a trăit în Franța sub numele Catherine de Médicis. Mai întâi regină, apoi regentă a Franței, Caterina a fost o figură emblematică a secolului al XVI-lea. Numele său este legat de războaiele religioase. Rolul său în masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu face din ea o figură controversată, chiar și în prezent.

Venită dintr-o țară străină, Italia, Catherine reușește să supraviețuiască traiului de la curtea Franței, unde ițele conspirației se încurcau în fiecare colț al casei regale. Pentru a reuși să-și îndeplinească ambițiile, într-o lume a bărbaților, ea trebuie să lupte pe două fronturi, încurajând catolicismul și dând o mână de ajutor calvinismului, Catherine nu urmărește decât să-și mențină poziția în fruntea regatului și să păstreze coroana Franței, unul dintre cel mai strălucit regat al acelei epoci, pentru fii ei. Abilă, dejoacă mai multe planuri răuvoitoare și pune la cale altele, înțelege că pentru a-și îndeplini planurile mărețe viclenia îi este cel mai mare aliat.

LanguageRomână
PublisherDexon Office
Release dateJun 14, 2016
ISBN9789737013743
Unavailable
Catherina de Medicis
Author

Honoré de Balzac

Honoré de Balzac (Tours, 1799-París, 1850), el novelista francés más relevante de la primera mitad del siglo XIX y uno de los grandes escritores de todos los tiempos, fue autor de una portentosa y vasta obra literaria, cuyo núcleo central, la Comedia humana, a la que pertenece Eugenia Grandet, no tiene parangón en ninguna otra época anterior o posterior.

Read more from Honoré De Balzac

Related to Catherina de Medicis

Related ebooks

Historical Fiction For You