Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Alimentația și sănătatea copilului
Alimentația și sănătatea copilului
Alimentația și sănătatea copilului
Ebook364 pages5 hours

Alimentația și sănătatea copilului

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

Cum să creștem copii sănătoși


 


Părinții vor descoperi care este alimentația ideală pentru copiii lor și vor învăța să le pregătească mâncăruri delicioase și sănătoase.


 


Elena Pridie pornește de la două idei esențiale pentru orice părinte:


1.      Copiii sunt comoara noastră. 


2.      Oferindu-le copiilor noștri o alimentație sănătoasă, încă de la naștere, le garantăm cel mai bun start în viață.


Cerealele, legumele, fructele, leguminoasele, nucile și semințele constituie alimente excelente pentru copii. Bogate în glucide complexe, proteine, fibre, vitamine și substanțe minerale, ele constituie temelia pentru obiceiuri alimentare care le vor influența benefic sănătatea pe tot parcursul vieții.


Care este impactul pozitiv al unei diete sănătoase? Copiii noștri vor fi feriți în viitor de multe dintre bolile care ne afectează pe noi astăzi, vor avea o greutate corporală ideală și se vor bucura de realizări în toate domeniile vieții.


 


Cartea cuprinde:  • O prefață semnată de Dr. Magdalena Ionescu, medic specialist pediatrie și neonatologie

  • 4 capitole dedicate impactului alimentației asupra sănătății și cunoștințelor de nutriție esențiale pentru părinți și copii

  • Un capitol dedicat alimentației copilului pe grupe de vârstă, de la naștere până la adolescență și tinerețe, cu sfaturi și idei de meniuri

  • Un capitol special despre creșterea și îngrijirea sugarului și a copilului mic

  • Cel mai amplu capitol, cel dedicat rețetelor propriu-zise - mâncăruri din cereale, fructe, nuci, legume și leguminoase, precum supele, pateurile, pastele, chifteluțele, tocănițele, cât mai creative și pline de culoare. Nu  lipsesc nici deserturile și băuturile.


 


„De real ajutor este ultima parte a cărții, care cuprinde o sumedenie de rețete vegetariene - rețete care pot fi utilizate și de cei care mănâncă produse de origine animală ca alternativă sau ca o completare (garnituri, mese doar vegetariene etc.)”- PrWave (http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=59022&Itemid=95)

LanguageRomână
PublisherSian Books
Release dateMay 26, 2016
ISBN9786068657134
Alimentația și sănătatea copilului

Related to Alimentația și sănătatea copilului

Related ebooks

Wellness For You