Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Unavailable
Trenul orfanilor
Unavailable
Trenul orfanilor
Unavailable
Trenul orfanilor
Ebook356 pages5 hours

Trenul orfanilor

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Currently unavailable

Currently unavailable

About this ebook

#1 Bestseller: New York Times, USA Today, Toronto Star


Între anii 1854 și 1929, așa-numitele „trenuri ale orfanilor“ străbăteau în mod regulat distanța dintre orașele de pe Coasta de Est și ținuturile din Midwest, ducând mii de copii abandonați, a căror soartă avea să depindă doar de noroc. Urmau să fie adoptați de o familie iubitoare sau aveau să îndure o copilărie plină de lipsuri?


De origine irlandeză, Vivian Daly a fost un astfel de copil, trimis cu trenul de la New York City către un viitor nesigur. Mai târziu, Vivian se întoarce în est și duce o viață liniștită. Dar în podul casei sale, ascunse în valize, se află vestigiile unui trecut dureros.


Atunci când, ca să scape de casa de corecție, adolescenta Molly Ayer se angajează s-o ajute pe Vivian să facă ordine în pod, se dovedește că cele două femei nu sunt atât de diferite pe cât par.


Trenul orfanilor este o poveste zguduitoare despre schimbare și curaj, despre noi începuturi și prietenii dintre cele mai neașteptate.


Kline descrie memorabil legătura dintre Molly, tânăra cu probleme emoționale din pricina criticilor neîntrerupte a căror țintă a fost, și Vivian, care își vede propria copilărie nefericită reflectată în rebela Molly. O poveste profund impresionantă, adusă la suprafață din negurile trecutului. – Kirkus Reviews


„Nimeni nu mă compătimește pentru că mi-am pierdut familia. Fiecare dintre noi are propria lui poveste tristă; altfel n-am fi aici. Sentimentul general e că e mai bine să nu vorbim despre trecut, că uitarea ne va aduce cel mai repede alinarea. Societatea pentru Ajutorare ne tratează ca și cum ne-am născut în momentul în care am fost aduși la ei, ca și cum, precum fluturii care ies din cocon, ne-am lăsat în urmă viața dinainte și, cu voia Domnului, vom începe în curând o viață nouă.“

LanguageRomână
PublisherTrei
Release dateDec 9, 2015
ISBN9786067195644
Unavailable
Trenul orfanilor

Related to Trenul orfanilor

Related ebooks

Books Recommended For You