Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Privatizacii
Privatizacii
Privatizacii
Ebook128 pages2 hours

Privatizacii

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

Romanul prezinta, intr-un mod amuzant, situatia politico-economica a societatii romanesti din perioada revolutiei romane din 1989. Firul narativ al lucrarii, presarat cu intamplari hazlii, devine motiv pentru un umor de calitate, in care comicul de situatie este la el acasa.
Stefan, personajul principal, este un om linistit, "simplu cetatean, membru de partid, om al muncii" din Republica Socialista Romania, catapultat pe nepusa masa in vartejul evenimentelor revolutiei. "Om cu frica lui Dumnezeu" - si nu numai, muncind "din greu" intr-o intreprindere comunista, este obligat sa pazeasca "cuceririle" muncitoresti in fata hoardelor de banditi ipotetici care urmeaza sa atace.
Satirizind secretarul de partid, militianul, securistul sau noua conducere democratica si idealurile ei ("Cioclii astia cocotati pe functii, precum cucuveua pe casa, o sa ne cante la multi prohodu' "), autorul reinvie grija cozilor la lapte, piine, butelie si a sperturilor, iar personajele - trimise in diverse misiuni "periculoase", capata "experienta de lupta" si o rasplata pe masura.

LanguageRomână
PublisherLiviu Balac
Release dateMar 28, 2014
ISBN9781311564498
Privatizacii
Author

Liviu Balac

Caricaturist, scriitor umorist, designer si producator de jucarii din plus, pictor de icoane bizantine, Liviu Balac este un rebel romantic. Un om. Unul dintre "privatizacii" care s-au aruncat in furtuna de praf numita economie de piata, o furtuna starnita de vartejul revolutiei din 1989, cobai al «generatiei de sacrificiu», aventurier in noile domenii de activitate aparute, mereu intr-o goana nebuna dupa profit, pe panta spre sfarsit.

Related to Privatizacii

Related ebooks

Satire For You