Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Flickan med svavelstickorna: Sagoklassiker
Flickan med svavelstickorna: Sagoklassiker
Flickan med svavelstickorna: Sagoklassiker
Audiobook8 minutes

Flickan med svavelstickorna: Sagoklassiker

Written by H C Andersen

Narrated by Sagoklassiker

Rating: 0 out of 5 stars

()

About this audiobook

FLICKAN MED SVAVELSTICKORNA

Sagan handlar om en fattig flicka som på nyårsafton beger sig barfota ut i snön för att sälja svavelstickor (tändstickor). Men inte en enda vill köpa något av henne eller ens ge den lilla flickan en slant. Hon iakttar hur nyårsfiranden pågår i husen, medan hon går ute och fryser. Flickan vågar inte gå hem eftersom hon skulle bli slagen då hon inte sålt en enda svavelsticka, varför hon istället kryper upp i ett hörn mellan två hus.

För att värma sig tänder hon svavelstickor och ser vackra syner i elden, syner av mat och värme, julgran och familjeliv, men de försvinner lika fort som elden slocknar. Hon ser sin döda mormor och ber henne att ta henne med sig. Flickan sätter fyr på alla svavelstickorna i sin iver att mormor inte ska försvinna. Då tar mormor flickans hand och de flyger mot himlen tillsammans.

På morgonen hittas den lilla flickan död, ihjälfrusen, med röda kinder och ett leende på läpparna. Ingen förstår den glädje hon upplevt precis före sin död.

-

'Den lilla flickan med svavelstickorna', eller 'Flickan med svavelstickorna' (på danska 'Den lille Pige med Svovlstikkerne'), är en saga av den danske författaren H.C. Andersen, utgiven 1845.  

LanguageSvenska
PublisherSagoklassiker
Release dateMar 24, 2022
ISBN9781669684091
Flickan med svavelstickorna: Sagoklassiker

More audiobooks from H C Andersen

Related to Flickan med svavelstickorna

Related audiobooks