Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Făt-Frumos din Lacrimă - Rezumat
Făt-Frumos din Lacrimă - Rezumat
Făt-Frumos din Lacrimă - Rezumat
Audiobook41 minutes

Făt-Frumos din Lacrimă - Rezumat

Written by Scribd

Narrated by Alexandra Malachi

Rating: 0 out of 5 stars

()

About this audiobook

Studiați sau citiți Făt-Frumos din lacrimă by Mihai Eminescu? Rezumatele Scribd sunt instrumentele perfecte pentru a înțelege și a vă bucura de clasicii literaturii române. Descoperiți în acest audiobook:

  • Rezumatul acțiunii
  • Povestire și analiza pe momentele subiectului
  • Descrierea particularităților basmului cult
  • Explicarea temelor, motivelor și simbolurilor importante

Într-un timp îndepărtat era un împărat care se războia cu vecinul său. Împăratul nu avea copii, deși avea o împărăteasă tânără și frumoasă. Aceasta s-a rugat puternic la Maica Domnului și, în sfârșit, a zămislit și a născut un prunc pe care l-a numit Făt Frumos din lacrimă.

Când Făt-Frumos a crescut, a plecat să lupte împotriva dușmanului tatălui său dar, în loc să continue vrajba părintească, acesta leagă o frăție de cruce cu tânărul împărat. Mai mult decât atât, aflând că regatul acestuia este amenințat de Muma Pădurii, Făt-Frumos o provoacă la luptă și, cu ajutorul fiicei ei Ileana, reușește să o ucidă.

Îndrăgostindu-se de Ileana, Făt-Frumos vrea să o ia de soție. Totuși, înaintea de a putea împlini nunta, tânărul împărat îl roaga pe erou să i-o aducă pe cea de care este el îndrăgostit, fata Genarului. Făt-Frumos acceptă. După mai multe peripeții, eroul reușește să o răpească pe fată de la tatăl ei. Basmul se încheie cu cele două nunți împărătești, între tânărul împărat și fata Genarului și între Făt-Frumos și Ileana.

LanguageRomână
PublisherScribd
Release dateOct 10, 2023
ISBN9781094464596

Related to Făt-Frumos din Lacrimă - Rezumat

Titles in the series (18)

View More

Related audiobooks

Book Notes For You