Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Prietena mea genială: Tetralogia Napolitană, vol. 1
Prietena mea genială: Tetralogia Napolitană, vol. 1
Prietena mea genială: Tetralogia Napolitană, vol. 1
Audiobook9 hours

Prietena mea genială: Tetralogia Napolitană, vol. 1

Written by Elena Ferrante

Narrated by Adriana Muraru

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

About this audiobook

Prietena mea genială, cel dintâi volum al tetralogiei, le urmăreşte pe Lila şi pe Elena de la prima lor întâlnire decisivă, când aveau zece ani, apoi în anii de şcoală şi de-a lungul perioadei zbuciumate a adolescenței. Prin viețile acestor două femei, Ferrante spune povestea unui cartier, a unui oraş şi a unei țări, o poveste ce suferă transformări care, la rândul lor, influențează puternic relația dintre protagonist.

Prietena mea genială este în acelaşi timp un roman alert, care se citeşte pe nerăsuflate, şi o demonstrație de virtuozitate literară, menită să încânte nenumărate generații de cititori de-acum înainte.

 

 

LanguageRomână
Release dateDec 6, 2022
ISBN9786069784006
Prietena mea genială: Tetralogia Napolitană, vol. 1
Author

Elena Ferrante

Încă de la apariția romanului Prietena mea genială, care deschide Tetralogia Napolitană, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în așa-numita „Febră Ferrante". Este considerată una dintre prozatoarele contemporane cele mai puternice, o stilistă desăvârșită, cu o intuiție artistică ieșită din comun, care a câștigat admirația mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – și a unor critici importanți: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc. Dar, fără îndoială, primirea cea mai călduroasă a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce le vorbește într-un stil plin de frumusețe și de forță despre sentimentul de apartenență, despre relațiile umane, dragoste, familie și prietenie.

More audiobooks from Elena Ferrante

Related to Prietena mea genială

Titles in the series (4)

View More

Related audiobooks